Welkom op deze PolY-Gen blog.


Polyamorie is in opkomst. We zijn op verschillende locaties al ruim 2 maanden aan het bloggen, vooral op Facebook. Communities springen als paddestoelen uit de grond. Het hebben van een relatie met meer dan 1 persoon, in alle openheid, verschijnt langzaam een beetje in het straatbeeld.

Maar de meeste Nederlanders weten nog niet eens dat het bestaat. Of kennen het alleen uit fictie, of van een van de vele media representaties. Heel veel Nederlanders kennen misschien wel niemand die zelf polyamoreus is. Of, althans, niet dat ze weten. Want als we sommige schattingen mogen geloven, kennen Nederland en Vlaanderen samen tussen de 100.000 en 200.000 polyamoristen. Maar de meeste daarvan zijn er niet heel open over. Op die manier blijft het hele concept "polyamoreus zijn" een beetje onder de radar.

Zoals het gezegde gaat, "onbekend maakt onbemind". En wat mensen niet kennen of niet begrijpen, daar zijn ze bang voor. Dat gaat gepaard met vooroordelen, afkeuring en soms een hoop roddels. En die reacties zorgen er dan weer voor dat polyamoreuze mensen het verborgen houden. Dat mensen die misschien wel geïnteresseerd zijn, het toch maar voor zich houden. En vaak gaat dat dan weer gepaard met een hoop pijn, van liefde die niet gezien mag worden, liefde die niet geuit mag worden, liefde die niet gevoeld mag worden.

Allemaal vreselijk zonde, want liefde is mooi en liefde mag best wat meer in de spotlights staan. Dus daarom gaan wij, vanuit de organisatie van PolY-Gen, de liefde maar eens iets meer in het licht zetten. Vanaf deze plek gaan we verhalen met jullie delen over onze leden, hun leven, hun ervaringen, hun ups en hun downs. Soms in alle openheid, soms met een vleugje anonimiteit. Maar in alle gevallen eerlijk en oprecht.

John Lennon zei het al (in het Engels dan, maar ik parafraseer even): "We leven in een wereld waar we de liefde verstoppen, maar geweld openlijk bedrijven". Laten we proberen daar eens iets aan te doen. Blijf hangen, lees over hoe onze community liefde ziet en dan maken we samen de wereld een beetje mooier en liefdevoller.

Mocht je nou zelf iets willen delen, of zou je graag een bepaald onderwerp toegelicht zien? Dan kan je een reactie onder deze blog plaatsen om te kijken wat er mogelijk is. Als ik één ding geleerd heb de afgelopen jaren, dan is het wel dat hoe onwaarschijnlijk een situatie ook klinkt, er vast wel iemand is die het heeft meegemaakt.

Voor nu houd ik het bij deze introductie. Houd je ogen op deze sectie, dan gaan we samen polyamorie wat meer uit het onbekende trekken!

Groetjes,

- Erik


Reacties

Populaire posts van deze blog

Unicorn hunting

Gekozen voor een polyamoreuze levensstijl

Different from penguins: Representations of polyamory in Netflix’s Atypical